Srečanje MDO Notranjske

PD Blagajana je bilo letos organizator vsakoletnega srečanja notranjskih planinskih društev, povezanih v MDO-ju. Na srečanje smo se pošteno pripravili. Žal pa nam je zagodlo vreme, tako da se je srečanja udeležilo mnogo manj planincev, kot smo jih pričakovali. A vseeno smo se imeli lepo.

Ob prihodu je planince pozdravil predsednik PD Blagajana Stane Dvanajščak.

Izpred trgovine v Polhovem gradcu smo se odpravili na pohod. Najprej na Kalvarijo. Tu je Barbara povedala planincem nekaj o zgodovini Kalvarije (Starega gradu) in Polhovega Gradca . Od tu pa naprej pa na Polhograjsko goro ali po naše na Lovrenca.


notranjost cerkve Sv. Lovrenca

Na domačiji Pri Logarju nam je Borut povedal nekaj o arheoloških najdbah v okolici domačije.

gasilska slika vseh pohodnikov na Logarjevi domačiji

V dolino smo se odpravili mimo spomenika grofu Blagaju, mimo Polhograjske graščine, potem pa

Neptunov vodnjak v parku

preko Božne in še 15 minut hoje navkreber na Ravnek, kjer je bilo vse pripravljeno za kratko svečanost in za prijetno druženje ob glasbi, hrani in pijači.

Po pozdravnih govorih predsednika PD Blagajana, predsednika MDO Notranjske, predsednika PZS Slovenije in našega župana je sledilo podeljevanje priznanj najbolj prizadevnim planincem MDO Notranjske.

Kulturni program so nam popestrili mladi Pograjci z zgodbo o pomladnem cvetju in grofu Blagaju.

še skupinska slika planinskega in občinskega vrha pred našo kočo.....

Kljub slabemu vremenu je pohod potekal brez dežja, ob veseli glasbi in streho nad glavo pa nam popoldanski dež ni mogel do živega.

Vidimo se prihodnje leto nekje v okolici Horjula!!!

Komentarji