Triglav 2864m

Včasih gremo v hribe tudi neplansko. Ker je lansko leto vzpon na Triglav odpadel zaradi slabega vremena, smo se na željo nekaterih planincev na Triglav povzpeli letos. S seboj smo vzeli kar nekaj takih, ki tam zgoraj še niso bili.


Dobili smo se na Voklem, se med seboj spoznali, ter odbrzeli proti Pokljuki, kjer se je naš pohod začel. Kar šest udeležencev je bilo takih, ki v gore ne zahajajo prav pogosto. So si pa zaželeli postati "pravi Slovenci". In zakaj jim ne bi želje uresničili. Edini pogoj je bil, da imajo vsi kompletno opremo za visokogorje (plezalni pas, samovarovalni komplet in čelado) in da bodo upoštevali navodila vodnika.
Iz Pokljuke smo se preko Konjščice napotili do Vodnikove koče. Te koče Polhograjci seveda ne moremo izpustiti, saj so oskrbniki v koči naši dobri prijatelji in njihovi zadnji nasveti pred naskokom na Triglav niso nikoli odveč. Od tu pa naprej proti Kredarici, ki je bila izhodiščna točka za na Triglav.

takole pa smo izgledali pred vzponom na Triglav....

skupina na poti na Triglav.....počitek med vzponom nam je prišel prav....


na vrhu smo imeli toliko dela s fotografiranjem, telefoniranjem, krstom,..... tako da skupinske slike vseh sploh nimam (ko jo dobim, jo objavim)
še nekaj: na vrhu smo bili skupaj z skupino sedemnajstih otrok in spremljevalcev iz Polhovega Gradca - res prijetno je srečati znance daleč od doma

potem pa počasi in previdno navzdol proti koči na Doliču...

čez Velo polje...

mimo Vodnikovega doma....

v dolino...


Foto galerija:

Organizacija in vodenje: Rajko in Jerca Škrlj

Komentarji

  1. Anonimni26.7.08

    hm ,.
    Nemoreste verjet ampak jaz še sploh nisem bil na Triglavu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Luka...ne se sekirat...tolk drugih lepših hribov je v Sloveniji... vseen je, na kjerga greš, si zmagu

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar