POZOR!!! Planinske poti do nadaljnjega ZAPRTE!!!

Izredne vremenske razmere v Sloveniji v zadnjih dneh so botrovale žledu zato je v gozdovih in drugih območjih zaradi žledoloma in snegoloma velika količina podrtega drevja. Naravna nesreča je med drugim povzročila tudi ogromno škodo na planinskih poteh, saj so le-te zaradi velike količine podrtega drevja neprehodne (in bodo popolnoma ali delno neprehodne precej časa), zadrževanje na teh območjih pa bo še nekaj časa smrtno nevarno.

VEČINA PLANINSKIH POTI ZAPRTIH!!!


Planinska zveza Slovenije tudi na priporočilo Uprave za zaščito in reševanje RS, da se naj ljudje ne odpravljamo v gozdove, do nadaljnjega zapira vse planinske poti na prizadetih območjih tudi POLHOGRAJSKE PLANINSKE POTI!!!

Ko se bodo razmere umirile, bodo planinska društva, skrbniki planinskih poti, z markacisti PZS pregledala planinske poti in sporočila, ali so poti že varno prehodne. Vse do tedaj bodo posamezne planinske poti zaprteSeznam ponovno odprtih planinskih poti na prizadetih območjih lahko spremljate na spletnem mestu PZS, http://stanje-poti.pzs.si.



Upravni odbor PD Blagajana Polhov Gradec