15. september 2016

Planina Zgornja (1250m) in Spodnja Grintovica

Planina Zgornja Grintovica je malo obiskana planina, ki se nahaja pod planino Krstenico. Planinski pašniki z lesenimi stanovi so pravi balzam za oči.
S pohodom smo pričeli pri spomeniku blizu planinske koče v Vojah, kjer je markirana pot na planino Krstenico. Po začetnem iskanju poti, ki je bila zaradi podiranja dreves in čiščenja gozda  skoraj neopazna, smo prišli do grebena. Od tu naprej je bila pot dobro vidna in uhojena, a tudi vedno bolj strma. Na višini cca 1300m, smo na križišču zavili desno proti zgornji Grintovici.


Na strmem delu poti


divjina....


Prve koče na planini


Mojstri so na Zg.Grintovici pustili kar nekaj sledi...


Po počitku na klopeh pri stanu, smo se mimo Sp.Grintovice spustili v dolino Voje, kjer smo občudovali slap v Vojah,


privoščili pa smo si tudi zasluženo kavico, pivo, sok...


Skozi dolino Voje smo se vračali proti izhodišču, vmes pa uživali v pogledih na čudovito okolico.


Pri pl. domu v Vojah, kjer nas je čakal kombi, smo ugotovili, da imamo še toliko energije, da se sprehodimo ob koritih Mostnice. Tone in Ani sta se žrtvovala in odpeljala kombi v dolino,  Nam pa ni bilo žal, da smo si pot podaljšali, saj smo tudi tisti, ki smo tam že bili večkrat, neizmerno uživali ob lepotah, ki jih je ustvarila narava.
Za ta pohod se moramo zahvaliti Mimi, ki je pot predlagala in nas kljub slabim oznakam brez problemov pripeljala do cilja in nazaj.Ni komentarjev: