27. september 2016

Po kanjonu Vrženice - Krk

Za konec poletja smo si privoščili obisk Krka. Že lansko leto smo skušali prehoditi kanjon Vrženice, pa nam je vreme to onemogočilo. Letos nam je uspelo.
Kar velika skupina pohodnikov si je pred avtokampom Bunculuka obula pohodne čevlje, naprtila nahrbtnik in mimo kopalcev "odkorakala" na nekoliko drugačen pohod kot smo jih vajeni.


Za ogrevanje smo se sprehodili mimo avtokampa, skozi gozdiček....


ter mimo peščene plaže prišli do prvih skal in prve plezarije.Na nekaterih mestih smo se morali kar potruditi, da se nismo nasilno skopali v morju...


Kar nekaj lepih peščenih plaž smo prečili preden smo se spopadli s kanjonom.Tu pa se je začelo zares. Kar veliko skalnih stopenj je bilo pred nami in z vsako posebej se je bilo potrebno spopasti. Na več mestih bi imeli brez pomoči vodnika in še nekaterih "močnih" precej težav.


 Vsaka stopnja posebej je kolono precej upočasnila, eni smo čakali spodaj...


drugi zgoraj, tretji pa so "grizli skale"
 Naše tri veveričke Lara, Anja in Nuša so vedno prve za vodnikom preplezale skalovje in med plezanjem zelo uživale, nas pa s tem podžigale, da smo laže premagali ovire.


Na koncu poti po kanjonu smo si privoščili počitek, nato pa se povzpeli še na razgledni vrh Rebica


Ker smo dan želeli končati s kopanjem v morju, smo na Rebici obrnili in nismo odšli do točke, kjer se vidi Vela in Mala luka.


Še nekaj metrov navzgor do Lubinina, potem pa samo še navzdol do izhodiščaPo končanem pohodu smo se z avtobusom odpeljali do plaže v Baški, kjer so nas čakali tisti, ki so dan izkoristili za kopanje in sprehod ob obali. Polovica nas je zaplavala in se ohladila v  morju, ostali pa so se hladili od znotraj. 
Res lepo vreme je veliko prispevalo k dobremu razpoloženju ves dan.

Organizacija in vodenje pohoda: Rajko in Jerca Škrlj
Ni komentarjev: