Lanževica

Lanževica je 2003m visok vrh nad Bogatinskim sedlom. Z vrha je lep razgled na Julijske Alpe, vidi pa se tja do Jadranskega morja. Na vrhu so še ostanki Rapalske meje.
Mi smo si vzeli dva dni časa, da ne hitimo, zato smo že do koče na Komni naredili kar nekaj ovinkov, pa ne tistih oštevilčenih.
Od doma Pri Savici smo odšli pod Komarčo in že na prvem odcepu levo proti elektrarni Savica. Naslednji odcep levo nas je pripeljal nad slap. Potem pa strmo naprej do Črnega jezera.

Počitek pri Črnem jezeru
 

Od tu naprej nas je pot vodila proti Komni. Med potjo so se nam odpirali lepi pogledi na Bohinjsko jezero.


Prespali smo na Komni. Bili smo veseli prijaznosti osebja v koči in po vrnitvi iz Lanževice smo kočo na Komni še enkrat obiskali in si nabrali moči za v dolino.
Drugi dan smo že zgodaj odšli proti našemu clju Lanževica. 


Pot skozi dolino Lepa Komna nas je očarala. Levo in desno samo cvetje vseh barv. Nobena fotografija ne more pokazati lepote, ki smo jo doživljali med potjo.


Pogled nazaj na kočo Pod Bogatinom

Te rožice so  nam pa znane iz Polhograjske Grmade





 Od vrha nad Gracijo naprej pa tole....


Na vrhu Lanževice


 

Dan se je začel prevešati v popodne in morali smo proti domu. Vračali smo se preko Bogatinskega sedla, mimo Komne do doline.


Dišeči klinčki  so nas spremljali do Komne
Po prelepem dnevu tudi serpentine v dolino niso bile tako ubijajoče kot običajno. Hvala udeležencem za dva prelepa dneva v naravi.

Organizacija in vodenje pohoda: Rajko Škrlj

Komentarji