Ledenik, Mestni vrh in grad Fridrihstain

Bila je lepa sončna nedelja 24 3. 2019,  ko smo se odpravili proti Kočevju, da osvojimo kar tri vrhove nad omenjenim naseljem.
Te so Ledenik, Mestni vrh in grad Fridrihstain.

Iz parkirišča, smo po nekaj metrih alsfaltne poti, krenili na gozdno stezo, ki se  nam je postavila kar precej pokonci. Toda že po dobri uri smo prispeli na križišče, kjer so nas table usmerile desno proti Ledeniku ( 1072 mnv).


Ker na tem vrhu ni razgleda smo se po kratki pavzi in po osvežilnih bombonih odpravili že proti , prej omenjenemu  križišču, od tam pa proti  Mestnem  vrhu, kjer nas je pričakal prečudovit razgled  iz ploščadi na celotno Kočevje. Lahko smo opazili tudi višje vrhove, sicer bolj v meglici.


Od tu nas je še le nekaj metrov ločilo do vrha  Mestnega vrha (1035 mnv). Zopet smo se vrnili na križišče, in že smo veselo korakali  proti koči Jelenovem studencu, kjer smo si z dobro malico nabrali moči, otroci so pa izkoristili počitek kar na igralih. Seveda ni smel a manjkati tudi gasilska slikca.




Čakal nas je še zadnji vzpon proti gradu Fridrihstainu ( 970 mnv), ki je bil zgrajen v 15. Stoletju, od njega so ostale le še ruševine, kjer smo imeli zopet lep razgled. Lahko smo se odpočili na Veronikenemu stolu. Po sliki sodeč že rahlo utrujen deklič.


In po vseh teh lepih pogledih je sledila še lepa hoja navzdol, kjer smo lahko priliko izkoristili za  prijeten pogovor.
In tako se je zaključil naš spomladanski pohod, ko nas je malce zaznamovala pomladna utrujenostin tudi nekaj sončnih žarkov je ostalo na naši koži. 

Pripravil  in vodil Igor Dolenc