Pohod mladih planincev v neznano

V soboto, 21. marca 2015, smo se zbudili v sončno, mrzlo in malce vetrovno jutro. Kot nalašč za raziskovanje. Pred nami je bil namreč pohod mladih planincev v neznano. No ja, skoraj neznano, saj je nekaj informaciji o skrivni poti pronicalo med mlade planince iz samega vrha društva. Pa nič zato, to smo že uredili.
Skratka, naše zbirno mesto je bila avtobusna postaja v Polhovem Gradcu. Zbralo se je 16 mladih pohodnikov in še nekaj staršev, pa seveda Stane in mentorici Valerija in Simona.
Vožnja z avtobusom ni bila dolga, saj smo že v Žirovnikovem grabnu izstopili in ….. ja uganili ste: zagrizli smo v breg proti Katarini. Kljub zdaj že znanemu cilju, je marsikdo po tej poti hodil prvič. Torej je bila to kljub temu pot v neznano. Pot do Katarine je minila kot bi mignil. Naši mladi pohodniki so odlično hodili in na tokratnem pohodu sploh nismo slišali običajnega stokanja in vzdihovanja, kljub temu, da so prevladovali mlajši otroci. Zato si zaslužijo vso pohvalo. Na Katarini sta sledila zaslužena malica in počitek.
Ampak našega odkrivanja neznanega še ni bilo konec, kajti nismo se vrnili na izhodišče, temveč smo pot nadaljevali proti naslednji zelo znani vzpetini v Polhograjskem hribovju – Grmadi. Uživali smo ob hoji po lagodni gozdni stezi, občudovali znanilce pomladi in razgled, ki se nam je odpiral med drevesi.
Po štirih urah hoje smo pot zaključili pri koči planinskega društva Blagajana, kjer nas je pričakala Mari s toplim čajem, piškoti in prijaznim nasmehom.

Mentorica planinske skupine : Simona Planinc
  








Komentarji