Vikend mladih planincev v planinski koči PD Blagajana

V petek, 29. 5. in soboto 30. 5 2015, smo za mlade planince organizirali mini tabor v koči PD Blagajana na Ravneku. Na tabor se je prijavilo 14 učencev od prvega do petega razreda. Z njimi smo ta dva dni preživeli Simona, Valerija in Stane.



V petek smo se zbrali ob 17. uri in se nastanili v koči. Ležišča smo si uredili na podstrešju. Dejavnosti smo nadaljevali pred kočo. Najprej so otroci nanosili dračje za večerni taborni ogenj. Stane je imel kar precej dela, da je vse dolge in debele veje nasekal na primerno dolžino. Tudi raziskovanje bližnje okolice je bilo zanimivo. Da nas zvečer ne bi bilo strah teme, smo izdelali lučke iz steklenih kozarčkov, ki smo jih okrasili z naravnimi materiali.
Organizirali smo turnir v zadevanju debel borovcev s storži in ugotovili, da so debla precej tanka in da storži vztrajno letijo mimo. Nagrada za zmagovalca je bila: prvi v vrsti pri večerji, ki je sledila, saj smo bili že pošteno lačni. Stane nam je spekel hrenovke, ki so šle vsem v slast.









Po večerji smo se odpravil na krajši sprehod, med hojo opazovali okolico in poslušali zvoke v naravi.
Ko se je zmračilo, smo zakurili kres, se še igrali, peli in pogovarjali. Sledilo je pripravljanje na noč, umirjanje v posteljah in končno…….spanje.


 Noč je bila kar prekratka, ampak zjutraj nas je zbudilo toplo sonce in vonj po zajtrku. Po zajtrku smo se odpravili na pohod do Toških slapov. Za vse je bila to čisto nova, neraziskana pot. Bilo je kar naporno, ampak pomembno je, da smo jo vsi zmogli in se ob povratku povzpeli še na vrh Grmade. Utrujeni smo se vrnili v kočo, kjer nas je že čakala Mari s kosilom. Po kosilu pa kratek počitek, družabne igre, sladoled in pred prihodom staršev še palačinke.


















Oba dneva sta nam minila kot bi mignil. Mislim, da so bili vsi mladi planinci s taborom zelo zadovoljni. Vsi trije mentorji jih moramo pohvaliti za vzorno vedenje, za sodelovanje v vseh aktivnostih in za vztrajnost pri hoji.

Mentorica: Simona Planinc