Storžič in Mala Mojstrovka

Na zadnji dan julija smo se nekateri člani društva odpravili po zelo zahtevni poti na Storžič. Nabralo se nas je ravno za poln kombi. Iz Polhove Gradca smo proti izhodišču dom pod Storžičem krenili ob 6 uri. Po dobri uri vožnje smo že veselo marširali po poti proti Žrelu.  Kljub začetnim skrbem, ko so bili nekateri mlajši udeleženci  pošteno zadihani že na začetku, smo vrh Žrela dosegli v dobrih dveh urah. Čas je bil za kratko malico, a čakalo nas je še več kot ura vzpona na vrh. Dosegli smo ga nekaj po 11 uri. Ker nas vreme ni preganjalo, smo si vzeli kar nekaj časa za počitek. Spust za pridobljenih 1000m vzpona smo opravili po lažji poti čez Škarjev rob. Ob treh popoldne smo že srkali zasluženo pijačo v domu pod Storžičem. 
Tura je minila brez nepredvidenih zapletov in tudi brez žuljev, tako, da jo bomo verjetno še kdaj ponovili z drugimi člani.












Po vrnitvi v dolino smo se dogovorili, da opravimo v tem tednu še en pohod. Povzpeli smo se na Malo Mojstrovko po Hanzovi poti. Tokrat so otroci ostali doma.  Za pot gor in dol smo porabili dobrih 5 ur.



zapisal: vodnik Uroš Malovrh, Setnik, 5. avgust 2016