Mladi planinci na aprilskem izletu


Začetek aprila je bil muhast in deževen, kot se seveda za april spodobi. A po deževnem tednu je končno prišla vremensko bolj ugodna sobota, 13. 4. 2019. Ta dan smo imeli planinci rezerviran za izlet z vlakom, zato smo se lepšega vremena zelo razveselili.


Zbrali smo se vsi: otroci iz Vrtca pri OŠ Polhov Gradec z mentorico Petro, učenci iz OŠ Polhov Gradec z mentoricama Barbaro in Lucijo, starši in nekateri stari starši otrok planincev ter vodnik Stane iz Planinskega društva Blagajana. Skupno 56 planincev se je dobilo ob 7.15 na železniški postaji v Ljubljani. Z vlakom smo se odpeljali v slabo uro oddaljeno Ivančno Gorico. Nekateri so se z vlakom peljali prvič. Ti so se izleta najbolj veselili. Z železniške postaje v Ivančni Gorici smo se peš odpravili do Lavričeve koče na Gradišču. Posebno doživetje je bila precej blatna pot skozi gozd, ki je bila še posebej všeč otrokom. Pri planinski koči smo imeli postanek za malico, druženje in igro na lesenih igralih. Otroci so si z veseljem odtisnili žig v svoje planinske knjižice. Ob povratku smo se v Ivančni Gorici posladkali še z odličnim sladoledom in se nato z vlakom odpeljali nazaj proti Ljubljani.

Organizatorji izleta smo bili veseli vseh pohodnikov in se vam za dobro voljo zahvaljujemo.  Veselimo se vseh nadaljnjih podvigov.


Lucija Peklaj







Komentarji