Veliki Risnjak 1528m

Letošnji drugi planinski izlet pod mojim vodstvom smo naredili na Veliki Risnjak v Hrvaškem Gorskem Kotarju. Nabralo se nas je za en cel kombi in še dva osebna avtomobila, od tega je bilo 8 otrok. 
Po skoraj tri urni vožnji in prepeljevanju avtomobilov smo turo začeli na koncu gozdne poti ki nas je pripeljala iz Mrzle vodice skoraj v osrčje narodnega parka. Steza je sicer zadovoljivo markirana, a zelo malo obiskana, zato so vse pohodnike s kratkimi hlačami kar pošteno opekle koprive. A revme pa ne bo. :) Pa tudi kar nekaj podrtih dreves je oviralo nemoten vzpon.  A po cca uri in pol vzpona, ko smo dosegli Medvedja vrata, se je vse bistveno izboljšalo. V naslednje pol ure smo dosegli planinsko kočo, še naslednjih 15 minut pa je bilo potrebno za dosego našega cilja. A ker nas je še čakal kar dolgotrajen spust do Bele vodice, smo se kar hitro pobrali z vrha, za nekaj minut se ustavili še enkrat v koči, ter nato krenili proti drugemu izhodišču, kjer nas je čakal prvi avto, da smo z njim poiskali ostala prevozna sredstva.









Kljub kar dolgotrajni hoji ( več kot 6h hoje) smo bili na koncu vsi zadovoljni. In tudi 2 uri vožnje domov je hitro minilo. Noben od udeležencev zaradi utrujenosti ni zatisnil očesa in po njihovih zagotovilih za to ni bil vzrok voznik.:)

Organizacija in vodenje pohoda:  Uroš Malovrh

Komentarji