Občni zbor 2008

Leto je hitro naokoli, in 2.2.2008 smo imeli planinci PD Blagajana občni zbor.

Po pozdravu predsednika društva g. Staneta Dvanajščaka smo prisluhnili predavanju dr. Toneta Wrabarja o spominih na pohode po Dolomitih (Viš, Montaž, Poldašnja špica..). Posnetki Dolomitov, ki jih je imel pripravljene za nas, so ga spomnili na prelepa potepanja po planinah, zato so njegovi opisi v nas vzbudili željo po obisku teh vrhov.


zavzeto smo poslušali g.Wrabarja in gledali posnetke s planin


Potem pa se je začel uradni del občnega zbora:

- Poročilo predsednika društva o delu v letu 2007, finančno poročilo, poročilo vodniškega odseka, poročilo mladih planincev, nadzornega odbora, častnega razsodišča.....


Poročilo o delu mladinskega odseka so nam na prijeten način pripravili mladi planinci sami

- Program dela za letu 2008 je predstavil predsednik drušva Stane Dvanajščak

- Sledila je podelitev društvenih priznanj, podelitev značke PZS za prehojeno slovensko planinsko pot(transverzalo), podelitev zlatih značk za prehojeno PPP (Polhograjsko planinsko pot), podelitev bronastega častnega znaka PZS ter podelitev skal- jubilejnih nagrad ob življenjskem prazniku


Dušan je s svinčnikom na papirju soustvarjal planinsko kočo


Herman: "Za vsakim sposobnim predsednikom stoji sposobna žena. Zato si tudi ona zasluži priznanje in zahvalo za dosedanje delo s prošnjo, da mu bo stala ob strani še naprej"


- Dosedanjemu vodstvu in upravnem odboru društva je potekel mandat, zato je dobil razrešnico, obenem pa smo izvolili novo vodstvo (ker je staro vodstvo delalo dobro, je ostal predsednik isti, člani dosedanjega upravnega odbora pa bodo v večini morali delati še naprej).

Po uradnem delu nas je novi stari predsednik Stane povabil na manjšo pogostitev ter klepet in ples ob živi glasbi.


ker so za naš občni zbor zvedeli tudi Notranjci, so k nam pridrvele coprnice iz Slivnice...

in popestrile večer......


Komentarji