Valvazorjev dom

Do Valvasorjeve koče


V soboto, 23. 5. 2009, smo v akcijo stopili spet mladi planinci, njihovi mentorji in vodniki. Aja, pa na starše ne smem pozabit, saj se nam jih je na našem majskem pohodu pridružilo kar nekaj. Spremljali so nas tudi mlajši bratje, sestre. Skratka, bilo je pestro, zabavno in ne preveč naporno.

Posebno doživetje tokratnega pohoda je bila vožnja z vlakom na izhodišče in povratek z njim v Ljubljano. Tako smo dan začeli zgodaj in se že ob pol sedmih dobili na železniški postaji. Pot do Žirovnice je minila hitro, ob klepetu in zajtrku iz nahrbtnika.

Vsi pohodniki smo korajžno zagrizli v hrib. Kmalu je bilo na vrsti slačenje, saj se nam je spet obetal vroč dan. Še dobro, da je večino poti potekalo v zavetju gozda. Kljub temu so bili dobrodošli krajši postanki. Pri koči se je seveda prilegla malica, pijača in sladoled - temu se pa res nismo mogli odreči. Starši so v miru poklepetali, otroci so se naigrali in že smo se odpravili nazaj v dolino.

Posebej bi pohvalila naše najmlajše udeležence pohoda, ki so sicer občasno malo zadremali, vendar vsi dobro razpoloženi zaključili pohod.

Več pa naj povedo slike našega pohoda.


Mentorica Simona Planinc

Komentarji