Koseška korita, Drežnica

Tam, kjer se bistra Soča že malo umiri, tam, kjer že upočasni svoj tek in tam, kjer je podnožje mogočnega Krna postavljeno v strmi breg Ozbena, tam se začenja naša zgodba.
Strma cesta....., se dviga, vijuga in vzpenja. Kam neki le pelje ta pot, se je gotovo vprašal že marsikateri popotnik, turist ali romar.
O pelje, pelje - in to vijugasto in skrivnostno, kot so skrivnostne vse najlepše stvari tega sveta. Pelje nas v podnožje mogočnega Krna, v objem čudovite kulise njegovih sosedov - od Kožljaka, Vrat, Krasjega vrha, pa še naprej preko Ozbena do Planice.
Pelje nas proč od mestnega hrupa, proč od blišča neonskih luči, proč od steklenih palač in velikih viaduktov; pelje nas v resnični pravljični svet - svet, ki pripada eni izmed najlepših vasi Slovenije - Drežnico in njene čudovite sosede Drežniške Ravne, Jezerca, Magozd in Koseč.

S temi stavki so člani KUD Krn Drežnica predstavili svoje kraje v knjigi "Cin, cin, cin Drežnica". In mi smo bili tam. Fotografije bodo pokazale, kar so besede povedale. Knjigo nam je ob obisku Koseča podaril dr.Marijan Lazar, pokazal pa nam je tudi svojo etnološko zbirko iz teh krajev.

v vasi Koseč

nad vasjo....

cerkev sv.Just

počasi, previdno, korak za korakom se spuščamo proti koritom...





naša najmlajša udeleženca, Mihec in Anja, prvič z nami, oba super hodca...


povsod so vidni sledovi I.svet.vojne



Drežnica iz Koseča

cerkev svetega Srca Jezusovega v Drežnici

To je le nekaj fotografij iz pohoda. Več si oglejte v fotogaleriji.

Vodenje in organizacija: Jerca in Rajko Škrlj
Fotografije: Vesna, Rafko, Jerca

Fotogalerija:

Komentarji