Planinski tabor 2012

Planinci smo radi v Podkornu "Pri Vahtarji" in tudi letošnji tabor smo imeli tam. Namesto pet dni smo bili skupaj samo tri, a te smo dobro izkoristili. Prijazno je bilo z nami tudi vreme, tako da smo vse dneve pohajkovali po okolici.
Za prvi dan vedno izberemo krajši izlet. Odpravili smo se na slap Peričnik. Res, da smo bili pri njem že pozimi, ampak tokrat smo se lahko povzpeli do slapov, kar februarja zaradi pomrznjene poti ni bilo mogoče. 

  pot proti prvemu slapu
 pod prvim slapom
 drugi-zgornji slap


 galerije in jama pri zgornjem slapu

 galerije ob poti do Aljaževega doma (Pot Triglavske Bistrice)
Na poti proti Podkornu smo se ustavili še v Mojstrani in obiskali Slovenski planinski muzej

Drugi dan smo se odpravili proti Mali Rateški Ponci. Pohod smo pričeli pri zgornjem Mangartskem jezeru in se mimo koče Zacchi povzpeli na vrh

počitek pri koči
 Na vrhu....ker je na vrhu prostora zelo malo, smo se nanj povzpeli v dveh skupinah.

 prva skupina

 druga skupina

 ...in naš fotograf Janez

 pogled z vrha na Mangart

 povzpeli smo se še do Vratc...

 Za povratek v dolino smo izbrali pot, ki nas je pripeljala do spodnjega Mangartskega jezera. Vsi smo bili navdušeni nad njo, saj je zelo lepo speljana, panoramska in mehka za hojo

pogled na jezera

Po lepem pohodu, dobri večerji, nas je Janez povabil še h Kosobrinu na pijačo. Hvala!

Za tretji dan smo izbrali za cilj vrh, ki je tik nad Podkornom, Kamnati vrh . Pohod smo pričeli na Korenskem sedlu. Pot ni markirana, tako da smo nekaj časa hodili po poti, nekaj časa pa "po posluhu". Prvi vrh, ki smo ga dosegli na poti do cilja je bil Jerebikovec 1621m.

 Pot se je nato spustila in na sedlu Rekarščica smo bili na višini 1554m.
 
Po krajšem vzponu pa smo dosegli cilj, Kamnati vrh 1658m. Tu smo si privoščili počitek in padla je odločitev, da zavzamemo še tretji vrh, to je Visoka Bavha 1650m.


 pogled na kranjskogorska smučišča, Cipernik, Ponce, Jalovec...

 Med potjo smo srečali veliko gob, a smo se obnašali "naravi prijazno" in najlepše primerke pustili tam, kjer so zrasle

 Pot smo po sedmih urah hoje (s počitki) končali v Podkornu, kjer smo po dobrem kosilu pospravili hišo in odšli (mimo kremšnit) domov

Vsem udeležencem tabora in vsem, ki so se nam pridružili na pohodu na M. Ponco se zahvaljujeva za zaupanje, hvala pa tudi vsem, ki so se vrteli okoli loncev in skrbeli za naše udobje.

Organizacija in vodenje: Rajko in Jerca Škrlj