Mrzlica - družinski pohod

V nedeljo, 30.avgusta, tik pred začetkom novega šolskega leta, smo izvedli 3. Planirani planinski družinksi izlet. Naš cilj je bila tokrat Mrzlica. To je vrh v grebenu, ki ločuje Zasavsko dolino s savinjsko.
Ker so udeleženci večinoma družine in je dostop do izhodišča večinoma cenejši z lastnimi avtomobili, sem za zbirališče izbral parkirišče v Preboldu, nakar smo se zapeljali na izhodišče v vas Podmeja. 


Po lahki označeni poti, ki deloma poteka po stezi, deloma po cesti, smo se povzpeli na 1122m visok vrh. Navzlic temu, da je bilo od 27 udeležencev kar 15 otrok (nekateri so se celo nesli v nahrbtniku), smo za pot porabili nekaj več časa od planiranega. Tako smo vrh dosegli po 1h45min.



Zaradi vročine smo se hitro spustili do planinske koče. Po okrepčilu iz nahrbtnika oz. koče, je sledil še spust na izhodišče, ki smo ga dosegli v dobri uri.

Na analizi izleta je bilo ugotovljeno, da je bilo zadovoljstvo na vseh straneh in se že veselijo naslednjega družinskega izleta, ki bo konec oktobra na Kojco. 






Pohod organiziral in vodil: Uroš Malovrh