Lepenatka - družinski pohod

V nedeljo, 3.4.2016 smo izvedli prvi družinski planinski  izlet v letu 2016.  Sicer smo si za cilj zadali Lepenatko in ne Rogatec, kot je bilo planirano, vzrok je bila zasnežena steza, a nič zato, zadovoljstvo je bilo prav tako  veliko. K temu pa je pripomoglo tudi lepo sončno in toplo  vreme.

Uraden začetek izleta je bil na prelazu Črnivec, preko  katerega smo se peljali na izhodišče, a zaradi malo  
prijavljenih - 6 otrok in 6 odraslih -  smo se zbrali že kar  v Polhovem Gradcu.  Ob poti pa smo drugi avto do vrha napolnili z udeleženci. 
Izhodišče je bila vas Lenart, natančneje cerkev sv. Lenarta  nad gornjim Gradom.  Po nekaj metrih lahkotne hoje po položni  poti smo strmo zagrizli v breg, ki nas je hitro pripeljal  nazaj na cesto, kjer smo mi izbrali desno varianto do sedla  Kal.
Na sedlo smo prispeli v dobri uri in pol, si vzeli čas za malico iz nahrbtnika ter nato nadaljevali še 20 minut do vrha. Po določitvi vseh vrhov v okolici in vpisu v vpisno  knjige ter slikanju , smo začeli spust naprej po grebenu. V ključih smo zgubljali višino in eni uri dosegli izhodišče.


Imeli smo čudovito vreme, kar je razvidno tudi iz slik, le veter, ki se na sliki ne vidi, je bil na vrhu malo moteč. A splošni vtis je zelo pozitiven.











Organizacija in vodenje pohoda: Uroš Malovrh