Pohod iz Šentvida do Gabrja

Leto teče naprej in na koncu zime, na Jožefovo, 19. marca 2023, smo po planu izvedli planinski pohod ( oz. skorajda sprehod 🙂) iz LJ - Šentvid do Gabrja. Zbralo se nas je 23 članov društva.

Ker je bila pot enosmerna, smo se do izhodišča zapeljali z avtobusom. Zbrali smo se nekaj minut pred 10h na avtobusni postaji v Gabrjih, kjer bo naš cilj. Počakali redno linijo LPP-ja katera nas je premaknila do Viča v Ljubljani, počakali nekaj minut  in nadaljevali z avtobusom št. 1 LPP do Šentvida.






Nekaj minut po 11h smo izstopili in začeli pohajkovati proti našemu cilju. Začetni del je bil kar strm, a ni trajalo dolgo, ko se je lepa gozdna pot poravnala. A kljub temu smo se “morali” med hojo ustaviti za počitek in slačenje. Bilo je namreč kar prijetno toplo.






Po slabih dveh urah smo prispeli do vrha, do lovske koče na Toškem čelu, kjer smo se okrepčali z odličnimi flancati in ostalimi dobrotami, pa tudi žejo smo pogasili. Sledila je še skupinska slika in odhod dalje v smeri Gabrja. Bil je prijeten spust ob rahlem vetriču in sončnem vremenu.




Zapisal vodnik Uroš Malovrh, 19. marec 2023


Komentarji