Begunjščica

Za soboto 3. junij je bil napovedan pohod na Begunjščico, ker je bila vremenska napoved zelo slaba, je bilo prijav na pohod zelo malo 😕. A nič za to, vseeno so se našli dovolj pogumni planinci, ki so se v upanju, da bo na vrhu posijal kak žarek 🌞 v soboto zgodaj zjutraj zbrali ob dogovorjeni uri na točno določeni lokaciji (Mercator P.G.).



Ob 8.00 smo že prispeli do izhodišča na Ljubelju. Vreme res ni bilo rožnato, a dobre volje smo se krenili proti planini Preval. Po dobri uri hoje smo osvojili vrh planine, kjer smo naredili krajši postanek, nato pa nadaljevali zelo strmo pot proti našemu cilju.




Po kakšni uri in pol smo na vrhu Begunjščice, ki smo ga skoraj zgrešili, vsi doživeli šok, saj sonca ni bilo, objemala nas je zelo gosta megla iz vseh strani, katera nas je kasneje še dodobra stuširala, saj je začelo rositi.


Preden smo prišli do Roblekovega doma, smo morali še nekaj prigrizniti in ko smo končno prišli tja smo bili že vsi kar mokri. Čeprav je bila prvotni plan ta, da bi se spustili proti Zelenici, smo morali ta plan rahlo prilagoditi, saj so nam pot ovirala snežišča.


Tako smo se vračali preko Robleka nazaj na planino Preval, iz tam pa nato nazaj do izhodišča Ljubelj, kjer nas je že nestrpno čakal avto.

Po sedmih urah hoje in počitka smo v sončnem in toplem vremenu pohod uspešno zaključili 😀.

V imenu vodnika Igorja zapisal vodnik Uroš.
Tržič, 3.6.2023

Komentarji