Izlet v neznano 2023

Letošnji izlet v neznano nas je z avtobusom vodil po dolenjski pokrajini in prvi postanek je bil malo pred Novim Mestom v Mirni peči, kjer smo si ogledali Slakov muzej. V muzeju so nam na kratko predstavili življenje Lojzeta Slaka, na koncu pa smo zapeli še eno izmed njegovih pesmi in sicer: V dolini tihi. Po ogledu muzeja, se je nekaterim malo dremalo, zato smo šli nekateri na kavico, drugi pa na malico. 

Po okrepčilu smo se vkrcali nazaj na avtobus in se skozi Novo Mesto zapeljali proti destilarni in čokoladnici Berryshka. Še preden pa smo prispeli do Berryshke smo iz avtobusa zagledali Kraški izvir potoka Obrh zelo blizu Berryshke. Ko pa smo prispeli do čokoladnice smo se razdelili v dve skupini in si ogledali proizvodnjo izdelkov Berryshke, na koncu ogleda pa nas je čakala tudi degustacijo njihovih najslajših izdelkov. Po končanem ogledu pa smo lahko nabavili še nekaj izdelkov iz njihove trgovinice za domov. 

Sledilo je ponovno vkrcanje na avtobus in vožnja do izvira Krupe. Tu smo se ustavili za par minut poslikali in se sprehodili še do Judovske hiše, ki pa ni bila dejansko hiša kot to navaja njeno ime ampak je v bistvu jama na vrhu hriba, ki naj bi nastala približno 10 000 let pr. n. št..

Ker nas je vožnja izčrpala in naredila lačne in pa tudi ura je že kazala na čas za kosilo, je prišel na vrsto zadnji postanek in to je bilo v Črnomlju pri gostilni Müller, kjer smo se kar krepko in dobro najedli in vsi smo bili siti, vsaj nihče ni rekel da je še lačen.

Nekatere je vožnja nazaj domov uspavala, da smo se lahko spočili, drugi pa so bili budni in se pogovarjali o čudovitem dnevu, pa tudi vreme je bilo lepo sončno, zjutraj še malo hladno na koncu dneva pa kar prijetno toplo. 


Izlet vodil:  Stane Dvanajščak