Tradicionalni pohod po Pavletovi spominski poti

𝗧𝗿𝗮𝗱𝗶𝗰𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗻𝗶 𝗣𝗼𝗵𝗼𝗱 𝗽𝗼 𝗣𝗮𝘃𝗹𝗲𝘁𝗼𝘃𝗶 𝘀𝗽𝗼𝗺𝗶𝗻𝘀𝗸𝗶 𝗽𝗼𝘁𝗶, izveden 20. oktobra 2024, se je začel ob 9. uri pred Osnovno šolo Polhov Gradec, kjer se je zbralo 81 pohodnikov. Čeprav je bilo zjutraj vreme še megleno, se je med pohodom razjasnilo in sonce ☀️ nas je spremljalo večji del poti.



Pohodniki smo se podali mimo Polhograjske graščine in parka ter nadaljevali pot proti Mačkovemu grabnu. Po prijetni hoji smo prispeli do Kozjekove domačije, kjer nas je pričakala pogostitev. Postregli so nam s sladkim in nesladkanim čajem in aperitivom ter različnimi pekovskimi dobrotami in slaščicami, kar je pohodnikom dalo nov zagon za nadaljevanje.



Ob približno 10:30 smo krenili naprej po poti, ki je nekoč služila kot trening teren za našega alpinista Pavleta Kozjeka. Pot nas je vodila mimo Jelovčnikove kmetije proti razpotju poti na mali Grmadi. Nekateri pohodniki so se že med potjo odločili da bodo šli spotoma do vrha Grmade. Ob lepem sončnem vremenu smo imeli čudovit razgled na okoliško pokrajino.



Pohod smo zaključili pri cerkvi Sv. Uršule na Setnici, kjer je bila ob 12. uri maša za pokojnega Pavleta in Izo Kozjek. Vzdušje je bilo spokojno in ta čudovit dan je bil namenjen tako ohranjanju spomina na njiju kot tudi druženju med pohodniki. 😃