Poldanovec 1299m

Še en junijski pohod je za nami. Tokrat smo se povzpeli na Poldanovec nad Čepovansko planoto. Pot je bila bolj sprehajalna, razgled z vrha pa je bil nepozaben.

Res nas je bilo malo, ampak prav prijetna skupinica za pohajkovanje. Prvi postanek smo naredili še ob Idrijci, tik pred vzponom (z avtomobili) na Čepovansko planoto. Cesta je sicer makadamska, vendar tako slikovita, da je vredna ogleda.
Potem smo se želeli ustaviti v Lokvah na kavici, vendar trenutno ni tam nobenega lokala, ki bi poskrbel za žejne turiste. Zato smo jo mahnili naprej proti Poldanovcu.

Prvi del poti poteka po gozdni cesti okoli Mojske drage, potem pa se pot prične dvigovati in kmalu smo bili na vrhu. Od tu je izjemen pogled na rob Banjške planote na levi, na Julijske alpe v daljavi, dolino Trebuše, Šentviško in Vojskarsko planoto pa tja do Karavank in Kamniških alp, torej smo videli tudi Polhograjsko Grmado in Tošč.

pogled na Poldanovec

V Mali Lazni smo si v zanimivem gostišču privoščili počitek (beri pivo). To gostišče vodi upokojeni likovnik in temu primerno umetniško in naravi prijazno je zunanjost in notranjost tudi urejena.


Naš naslednji in zadnji cilj je bila Velika ledenica v Paradani. Do stalnega ledu je speljana drzna stezica, ki pa je dovolj zavarovana, da ni strahu pred zdrsom.

pogled proti jami


Samo še ven iz jame, v avtomobile in domov..... se vidimo na naslednjem pohodu!


Komentarji