Prireditev: 30 let PD Blagajana

11.9.2010 je na Ravneku nad Polhovim Gradcem potekala prireditev ob 30letnici Planinskega društva Blagajana, Polhov Gradec.
Z državno himno, ki jo je zapela Lara Košir, se je pričel uradni del prireditve. Prireditev je povezovala Barbara Rednak Robič. Začela je z besedami: "Ko goro pobožaš, nekaj v tebi se kot čudež zgodi, da prijatelja sta se ti zazdi. Vendar ne pusti se zapeljati, najprej jo moraš dodobra spoznati"


Potem je vse prisotne je pozdravil predsednik društva Stane Dvansjščak.

Barbara je nadaljevala: " Odkrivanje je nekaj čudovitega. Je dogodivščina, ki ji ni podobne. Enkratno je kot gora in vse gore na svetu, ki čakajo na nas. Čakajo, da nam razkrijejo svoje skrivnosti."

Gospod Ivan Polajnar je opisal razvoj PD Blagajana v 30 letih


Veseli smo bili, da je bil med nami tudi župan občine Dobrova-Polhov Gradec, gospod Lovro Mrak, ki nam je namenil nekaj spodbudnih besed.


"Njih jezik je pesem, njih pesem vriskanje in njih gibanje ples". S temi besedami je Barbara napovedala folklorno skupino Grof Blagaj iz Polhovega gradca.


V imenu Planinske zveze Slovenije je prireditev pozdravil predsednik MDO Notranjske gospod Marko Goršič.


Naš zbornik, imenovan "Naša pot" nam je podrobno predstavila gospa Milka Bokal, ki je zbornik tudi uredila in jezikovno pregledala.


Sledila je podelitev zahval in priznanj PD Blagajana.
Zahvale so dobili: Milka in Drago Bokal, OŠ Polhov Gradec in GRS Ljubljana
Priznanja so bila podeljena: Rajku Škrlju, Tonetu Jankovcu, Ludviku Rusu, Stanetu Dvanajščaku in PGD polhov Gradec
Anica Koprivec je leta 1998 podarila društvu parcelo. Zato smo se ji planinci tokrat ponovno zahvalili in ji izročili šopek cvetja
.


Gospod Marko Goršič je podelil Knafelčevo priznanje Igorju Galiču,


Ani Kavčič in Mariji Dvanajščak pa bronasti častni znak PZS


Barbara: "Najbolj imenitni čeveljci za sprehode čakajo, da bodo šli na sprehod. Kar naprej sprašujejo: Kje so nožice, ki nas bodo vzele s seboj?" Igrico so nam predstavili najmlajši planinci.


Prijazne besede o prijateljstvu in sodelovanju med našim društvom in PD Medvode je
izrekel predsednik PD Medvode Brane Stropnik. Ob tem nam je podaril sliko s posvetilom. Hvala.



Za lepo rojstnodnevno tortico je poskrbela naša"Silvika".

Prireditev smo nadaljevali ob zvokih ansambla Jurčki, golažu, za katerega je poskrbel Mare in sladicah, za katere so poskrbele planinke.


Hvala vsem, ki ste se odzvali našemu vabilu, saj ste nam s tem izkazali zaupanje in PD Blagajana vlili novih moči, da bo še delovalo v svojem prostoru.

Fotogalerija:

Komentarji