Kondicijske priprave

Čez dva dni odhajamo na planinarjenje po Velebitu. Ali smo dovolj pripravljeni? Tudi če nismo, bomo šli. Ampak vseeno smo se še enkrat zapodili v hrib, da nam bo na Velebitu lažje.
Kot vedno v zadnjem letu, smo si izposodili kombi, ga napolnili in se odpeljali do planine Dol.



Od tu pa strmo v hrib proti planini Rzenik



Pogled na vrh Rzenika nas je vzpodbudil, da smo pot nadaljevali brez postanka. Skozi gosto borovje, čez sneg, ob prepadni steni...nič nas ni ustavilo. Tik, tak smo bili na vrhu.




Ker vremenska napoved ni bila obetavna, smo se iz vrha hitro odpravili v dolino. Ko smo bili spokani v kombiju, nas je pozdravil dež in sodra. Ampak mi smo uspešno zaključili naš pohod.


Seveda si skoraj nikoli ne moremo kar reči adijo in oditi vsak na svojo stran. Tokrat smo morali pojesti šunko iz nahrbtnika in seveda še gostiteljevo, sprobati tvojo, njeno in ...potico, pojesti pirhe... poskusiti ali je pivo v dolini ravno tako ali celo boljše kot pri Kranjskem Raku....

...pa še čez ograjo smo pogledali k sosedu in si ogledali privat arboretum...

Hvala vsem udeležencem za zvrhano mero dobre volje, za pirhe, potico..., seveda pa tudi najlepša hvala ravnateljici OŠ Polhov Gradec, ki nam za naše pohode odstopi kombi.

Fotogalerija:

Komentarji