Ostrič, Medvižica, Razsušica

Danes smo hodili po grebenu Slavniškega pogorja tik ob meji s Hrvaško in zavzeli kar tri vrhove višje od 1000m : Ostrič 1054m, Medvižica 1081m in Razsušica 1082m. S hojo smo pričeli v Zagradu in po dobri uri hoje že stali na Ostriču. Med potjo nas je pozdravilo kar nekaj krasnih konjev ter kozlički.

 
Na vrhu Ostriča

Iz Osrtiča smo nadaljevali pot proti Medvižici. Sam vrh je marsikoga hudo presenetil, saj si sredi bukovega gozda ne moreš predstavljati vrha iz tako mogočnih skal, da je bilo potrebno kar nekaj plezanja, da smo se lahko povzpeli na vrh.
 


Sestop iz njega je zahteval še veliko več pazljivosti in plezalne spretnosti


Naslednji vrh je bil Razsušica, ki je tudi skalnat, vendar v primerjavi z Medvižico so skale komaj omembe vredne. Tu smo si vzeli nekaj časa za malico.


Na poti v dolino smo se povzpeli še na razgledno točko, od koder se je videl Slavnik, Kojnik, Golič, Kavčič...hribi, ki smo jih že oblezli.


 Kal v Zagradu, kjer so nas čakali avtomobili.

Ker je bil pohod nekoliko krajši smo odšli še v Slivje, kjer stoji mogočna cerkev, zgrajena 1697leta. Notranjost cerkve je bila prenovljena in poslikana v letih 1941-1944. Leta vojne so vplivala na poslikavo in kiparsko delo. Slovenski primorski človek je bil obsojen na uničenje. Prav tega človeka ponazarja Jezus Kristus, ki je obsojen na smrt. Obsodi ga Poncij Pilat in ta ima obraz Benitta Mussolinija. To je prva postaja križevega pota. Pri križanju (na postaji 11,12,13) mu pridno pomaga vojščak v podobi Adolfa Hitlerja.




Fotogalerija

Vodenje: Jerca in Rajko Škrlj