24 ur po PPP - 2011

Pred več kot desetimi leti se je nekaj planincev PD Blagajana odpravilo prvič na pohod, da v enem zamahu prehodijo celo Polhograjsko planinsko pot. Spali so na senu, hrano in prtljago pa so za vse tri dni nosili s seboj. V naslednjem letu se je število pohodnikov povečalo, zajtrke in večerje pa smo si privoščili na kmetijah odprtih vrat.
In zakaj na prvem mestu fotografija kranjske lilije? Ker jo vedno pričnemo iskati že v Babni gori, gremo mimo Ključa, Korene, Butajnove, Sivke, Črnega vrha.....in na koncu jo vedno najdemo na Grmadi. Ampak roža je vredna, da prehodimo zaradi nje približno 60km in preko 2000m višinske razlike.

Pri Glažarju v Babni gori se prične

Kjerkoli so nam pripravljeni ponuditi "prvo pomoč" se ustavimo in smo hvaležni za pozornost in ...

Vzpon na Koreno je eden od najstrmejših delov poti, ki daje občutek, da si v "ta pravih" hribih

Po dobri večerji na Koreni, spančkanju na kozolcu, smo si zajtrk privoščili na Samotorci. Vmes smo se seveda povzpeli še na Kožljek. Potem pa najprej v dolino, da smo lahko začeli z vzponom na Butajnovo.

Na Čamerjah nas vedno zanese s poti k mladi družini, kjer si malo oddahnemo, napolnimo naše baterije z novo energijo in "odpujsamo naprej"...

vse tako kaže, da je nekdo nekaj izgubil.... le kaj?

Jaaaaaaaaaaaaaaaagode...

Malo gori, malo doli. Ko to nekajkrat ponovimo, je ura dvanajst. Čas za kosilo. Pri Žlebedrovih smo vedno lepo sprejeti. Ne vem, kdaj se jim bomo oddolžili.

Iz doline zopet v hrib k Rusovemu atu. Mi smo vedno veseli srečanja z njim in njegovimi, pa tudi on ne more skriti zadovoljstva.

Počitek tukaj, počitek tam, vmes pa hoja in že smo na Črnem vrhu. V šoli smo prespali v telovadnici. Hvala ravnateljici Simoni. Po odhodu iz šole smo vedno prerojeni, počutimo mladi kot prvošolčki.

Preko noči smo se čudežno razmnožili. Od šole proti Tošču se nas je odpravilo še enkrat toliko, kot nas je do šole prišlo.

na Selu

pod Toščem

na Tošču

na Gontah

na Grmadi....zdaj pa samo še navzdoooool...

Krst za pohodnike, ki so prvič prehodili celotno pot.

Vsak pohod po PPP je kljub temu, da poteka po isti poti vsakokrat drugačen. Drugi udeleženci, drugačno vreme, samo "štimunga" je pa vedno na višku. Zato: vidimo se prihodnje leto!

Vodja in organizacija pohoda: Rajko Škrlj

Komentarji